Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Megváltoztatja az életed ez az 5 őrü­le­te­sen egyszerű háztartási trükk

Mindenki szokta keresgélni a kulcsát indulás előtt, vagy szembesült már a problémával, hova tegye azokat a ruhákat, amiket egyszer már felvett, így a szekrénybe nem lehet visszatenni, de a szennyeskosárba még korai. Ilyen apróságok miatt hamar eluralja a káosz a lakást. Szerencsére vannak olyan trükkök, amik segítik könnyebbé tenni a hétköznapokat.

1. Kulcs, pénztárca, mobiltelefon: mind reggel szeretnek elbújni

Nagyon egyszerűen megelőzheted a reggeli keresgélést, ha helyet csinálsz az előszobában ezeknek a tárgyaknak, és már este oda készíted őket. Akár egy kampóra kisebb polcra, vagy egy komód tetejére. A lényeg, hogy mindennek, amit reggel magaddal kell vinned, legyen egy fix helye, ahonnan indulás előtt csak fel kell kapnod őket.

2. A nem elég koszos ruhák esete

A legegyszerűbb megoldás, ha feltetetsz egy extra fogast a szekrényed mellé, vagy az előszobába, ahol azokat a blúzokat, nadrágokat tarthatod, amiket már nem tudsz visszatenni a szekrénybe. De van, aki külön tárolót használ ezeknek a szekrényben.
 

3. Kevés a hely a szekrényben? Tárold fordítva a ruháidat!

Nem csak helyet spórolsz így, de gyorsabban meg is találod őket, ráadásul kevésbé gyűrődnek, mint a hagyományos tárolással. Ha egyszer kipróbáltad, mindig így fogod hajtogatni a ruhákat!

4. Ha nincs helyed este felvágni a zöldséget

Sokan annyi cuccot tartanak a konyhapulton, hogy főzés előtt külön műsorszám a pakolás. Ha kicsi a konyhád, akkor a legegyszerűbb, ha egyszerre annyi alapanyagot veszel meg, ami elfér a szekrényedben. Ha mindig van egy szabad munkafelületed a konyhában, sokkal egyszerűbb lesz munka után hazaérve vacsorát készítened.
 

5. Ne hagyd, hogy az evőeszközök kiszorítsanak a helyből!

Kicsi konyháknál érdemes kilakoltatni őket a fiókból, és így felszabadul egy csomó helyed. Tárolásra pedig rengeteg más megoldás van. Érdemes csak annyit elöl hagyni, amennyit a család egy átlagos napon használ, a többit elő lehet venni, ha vendégek jönnek.
ripost