Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Általános Szerződési Feltételek


Általános Szerződési Feltételek 


Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum elektronikus, vagy papír alapon kerül megkötésre. Az elektronikus formában megkötött szerződés nem kereshető vissza, iktatásra nem kerül. A papír alapú szerződés visszakereshető, iktatott formában megtalálható a cég székhelyén. A szerződés magatartási kódexre nem utal. A kinyomtatott szerződést az ügyfél kitöltve és aláírva, kettő példányban postai úton juttatja el a Alice WNG Gold Kft. címére. A Kft. a szerződés cégszerű aláírásával ellátott egy példányát 4 munkanapon belül postai úton visszajuttatja az ügyfélnek. 

A megrendelése elküldésével és annak visszaigazolásával határozatlan idejű szerződés jön létre az olcsonmoss.hu domain címen, Wash n’ Gold webáruházat üzemeltető Alice WNG Gold Kft. (továbbiakban: WNG Kft.), mint Eladó és a megrendelő, mint Vevő (továbbiakban: vevő) között. A szerződést bármely fél írásban indoklás nélkül felmondhatja. 

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával és feltételeivel kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a lentebb megadott elérhetőségeken rendelkezésére állunk! 

 

 • Üzemeltetői adatok ismertetése
 • Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása
 • A kínált termékek kategória besorolása
 • Rendelési információk ismertetése
 • A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk
 • Rendelés lépéseinek bemutatása
 • A megrendelt termék házhoz szállítás díjának fizetésének ismertetése
 • Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása
 • Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése
 • Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
 • Jótállási, garanciális információk, tudnivalók
 • Az elállási jog ismertetése
 • Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató
 • Adatkezelési információk

Üzemeltetői adatok 

Cégnév: Alice WNG Gold Kft
Székhely: 1184. Budapest, Aranyeső u. 8. 
Adószám: 24193490-2-43
Cégjegyzék szám: 01-09-994963
Kibocsátó cégbíróság, okmányiroda: Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság
Szerződés nyelve: magyar
Számlaszám: 10400188-50526678-88781007
Számlavezető pénzintézet: K&H Bank Zrt.
Weboldal: www.olcsonmoss.hu
Elektronikus ügyfélszolgálat: info@olcsonmoss.hu


Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre 

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:
 

 • háztartási és vegyi áru
 • kozmetikum
 • egyéb szolgáltatás

Áraink forintban bruttó módon vannak feltüntetve. Az árak az ÁFÁ-t tartalmazzák. Az árak a szállítás, és csomagolás költségeit nem tartalmazzák. 

Rendelési információk

Az áruház kínálatának megtekintése regisztráció nélkül is lehetséges. Az áruházban a vásárlás regisztrációhoz kötött, amit a regisztráció menüpontra kattintva a szükséges adatok megadásával végezhet el. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie. 

A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 18:00 óráig történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után érkezik be az azt követő napon, történik meg a feldolgozása. 

Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mail-ben visszaigazolja a megrendelését, és a megrendelés hitelesítése után kezdjük meg a teljesítést. 

Általános teljesítési határidő: A visszaigazolást követő 2-5 munkanapon belül.  Előfordulhat olyan időszak mikor a szállítás meghaladja az 5 munkanapot, ebben az esetben minden csomagban meglepetés ajándékot teszünk.  . 

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, a gyártó vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. 

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben.
Termékeink egy része külső raktárról érkezik a rendelés leadása után. Ebből adódóan esetleges termék hiány esetén helyettesítő termékkel pótoljuk, ami ugyan olyan vagy jobb minőségű mint a rendelt termék.
Amennyiben nincs elérhető hasonló minőségű termék rendelésből töröljük a tételt. Előrefizetés esetén az összeget jóváírjuk levásárlásra. Utánvétes fizetés esetén a már javított összeget kell fizetni futárnak. 

Rendelés menete

 • A megvásárolni kívánt terméknél kattintson a kosár ikonra.
 • Amennyiben szeretne további terméket kosárba elhelyezni, válassza a „Rendelés folytatása” gombot. A „törlés ” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát, majd kattintson a „Rendelés leadása” gombra.
 • Válassza ki a „Fizetés és átvétel módját”, az „Átvétel időpontját”. A szállítási és számlázási adatok kitöltése után, a megjegyzés rovatba egyéb információkat, vagy kéréseket is feltüntethet.
 • „Megrendelés leadása” gombra kattintva küldheti el megrendelését.
 • A regisztráció során, vagy a megrendelésnél megadott e-mail címre értesítést kap a rendelésről. Az e-mailban küldött linkre kattintva meg kell erősítenie a megrendelését, illetve a regisztrációt. A teljesítést csak ezután kezdjük meg.

Fontos: ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék. 

Hibás adatok megadása esetén a kiszállítás meghiúsulhat! A regisztrációt egyszer kell végre hajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie. 
A megadott e-mail címe és jelszava segítségével belépve tud vásárolni. 
Amennyiben a regisztrációt valamilyen oknál fogva nem sikerül végrehajtania, keresse ügyfélszolgálatunkat a fent megadott elérhetőségeken. 

A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja: 

Háztól házig szállítási díjszabás: 

Banki előre utalás esetén (a rendelés ősszegét a szállítási költséggel együtt minden esetben a cég K&H számlájára kell utalni) költsége: 999Ft/30kg 

Utánvéttel fizetés esetén plusz készpénz kezelési költség  szállítás + 499Ft/30kg (csomag kézhezvételekor a futárnak kell fizetni készpénzben) 

Bp.18. kerületben és Gyálon 5000Ft felett ingyenes a háztól házig szállítás! 

Házhoz szállítás esetén a futárnak kell kifizetni a megrendelt áru értékét, valamint a szállítási díjat. A kiszállítást, a megrendelés visszaigazolását követően kezdjük meg. 

Átutalás esetén a visszaigazoló e-mailben megadott számla számra kell teljesíteni a megrendelés összegét. A kiszállítást a rendelés ellenértéke számlára érkezése után kezdjük meg. 

30.000Ft feletti rendelést kizárólag Banki előre utalás után van módunkban teljesíteni! 

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. 

A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt, szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. 

Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni! 

Házhoz szállítás, információk 

Szállítási határidő a visszaigazolást követő 2-5 munkanap. 
Budapesten belül lehetőség van előre megbeszélt időpontban kérni a szállítást. Ezt a rendelés leadásakor a megjegyzés rovatba kell közölni. 
A csomagot megbízottjuk (családtag, szomszéd) is átveheti, vagy munkahelyére is kérheti a szállítást. Ezeket, az egyéni igényeket, a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni, vagy telefonon jelezni, mert a későbbiekben reklamációt nem áll módunkban elfogadni! 

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan 

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani! 

Rendelés elküldésével, visszagazolásával határozatlan idejű szerződés jön létre amely magában foglalja az utánvétes fizetés kötelezettségét! 


GLS partnerünk emailben és SMS-ben értesítőt küld a csomag pontos érkezéséről. Az értesítőben tetszés szerint változtatható szállítási időpont, csomagkövetési rendszer, többszöri kézbesítés, hogy biztos otthon legyél.  Ezek ellenére az át nem vett megrendeléseket GLS visszakézbesíti nekünk. 

Tájékoztatunk, hogy ily módon az át nem vett megrendeléssel Te a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján létrejött, a távollévők közötti szerződést megszegted, ami által webáruházunknak kára keletkezett, melynek megtérítése jogos követelésünk.

Webáruházunk szabályzata értelmében a korábban megszerzett törzsvásárlói kedvezményét elvesztette (ha volt ilyen), továbbá újabb megrendelést elfogadni Öntől csak a vételár és a szállítási díj előre történő megfizetése esetén, illetve az át nem vett megrendelés költségeinek (oda-vissza postázás, csomagolás, mely minden esetben a webáruházban közzétett aktuális szállítási díjszabás érvényes) megtérítése után van lehetőség.

Amennyiben a kár összegét levelünk kézbesítése utáni 30 napon belül, az eredeti rendelés visszaigazoló levélben szereplő számlaszámra átutalja, további jogi lépéseket nem teszünk.

Ellenkező esetben élni fogunk a fentebb hivatkozott Kormányrendelet adta lehetőségekkel.Elállás joga 

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999.(II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 naptári napon  belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. 
Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát. 
Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. 
Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

Ilyen esetek az alábbiak: 

 • Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.
 • Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra.
 • Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére. 

Kivonat a 17/1999.(II.5.)Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből: 

4.§ (1) A fogyasztó a szerződéstől 14 naptári napon  belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát 

a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3.§ szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított tizennégy munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig, 
b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3.§ szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított tizenégy munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja. (3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére -a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben- a termék kézhezvételének napjától, illetve -a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben -a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított tizennégy munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb, mint tizennégy munkanap van hátra. (4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. (5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezen felül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. 5.§ A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4.§ szerinti elállási jogot: a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte; b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ; 
c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó; 
d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta; 
e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében; 
f) szerencsejáték-szerződés esetében. 

Elállási jog gyakorlásának menete:

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! 
Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! 
A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt) 
A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a WNG Kft. a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. (egyeztetés alapján, postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!) 

Garancia 

A megrendelt termékekre garanciát vállalunk. Ha a megrendelt áru hibás, a szállítás során megsérült (és a futárnál jegyzőkönyv készült), akkor azt díjmentesen kicseréljük. A cserével kapcsolatos kérdéseivel forduljon Ügyfélszolgálatunkhoz. Küldje vissza a terméket a számlával együtt címünkre, a mi költségünkre. Ha a cserelehetőséget nem kívánja igénybe venni, az áru vételárát visszatérítjük Önnek.