Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

5 hiba, amit sokan elkövetnek a mosásnál – És a ruhák látják kárát

5 hiba, amit sokan elkövetnek a mosásnál – És a ruhák látják kárát
1.
A ruhák minősége és színe sokkal jobban megmarad, ha alacsonyabb hőmérsékleten mosod őket. És ne gondold, hogy emiatt nem jönnek ki belőle ugyanúgy a szennyeződések! Ha megfelelő mosószert, valamint mosógépet használsz, a kisebb hőfok is eltünteti a ruhákból a koszt. Csakis az olyan darabokat
mosd magasabb hőmérsékleten, mint a fehérnemű és a törölköző!
2.
Az erősen szennyezett ruhadarabokat nem lenne szabad rögtön betenned a mosógépbe. Először ugyanis be kell áztatni ezeket, majd utána kézzel kisúrolni belőle az olajat vagy bármit, ami ráfröccsent. Máskülönben az anyagból nem fog kijönni a szennyeződés, hiába teszed be hosszú mosásra.
3.
Ha túl sok mosószert öntesz a gépbe, előbb-utóbb elkezdhet bedugulni az adagolója, ami kellemetlen szagok kialakulásához vezet. Emiatt megeshet, hogy hiába mosod ki a ruháidat jó illatú mosószerrel, mégis lesz nekik valamiféle rossz illatuk. Inkább olvasd el alaposan a javaslatot, és annak megfelelően adagold a mosószert.
4.
A melltartók könnyedén megnyúlnak és elveszítik alakjukat, ha túl sokszor mosod őket mosógépben. Ezért érdemesebb inkább kézzel elintézni ezt, máskülönben hamar újabb darabok után kell nézned. Ugyanez vonatkozik a csipke fehérneműre és a fürdőruhára is.
5.
A farmernadrágokat nem szabad túl gyakran mosni, és pláne nem magas hőfokon! Sőt, a szín megőrzése érdekében sokan azt javasolják, egyáltalán ne is mosd gépben őket. Ám ha neked nincs időd (meg valljuk be, kedved) kézzel elintézni ezt, érdemes minél ritkábban sort kerítened a gépi mosásra. Olyannyira, hogy sokak szerint havonta csak egyszer lenne szabad kimosni őket!